9.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 2:57
No menu items!

Ludovic Orban se apropie de sindicate, în timp ce Florin Cîțu le dă peste nas

spot_img

Președintele PNL a fost invitat de liderii Blocului Național Sindical să țină un discurs la congresul lor, prilej cu care Ludovic Orban i-a asigura pe sindicaliști că are toată deschiderea la dialog, așa cum a avut în toți anii anteriori. Florin Cîțu, colegul său de partid, îi amenința zilele trecute pe sindicaliști că sunt „aceiași de 30 de ani” și că vrea eliminarea cotizării automată lunar la sindicat.

Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a felicitat pe liderii BNS și i-a asigurat de deschiderea sa la dialog.

„Vă felicit pentru cei 30 de ani de activitate. Puteți conta pe o deschidere permanentă la dialog, la comunicare. Să căutăm împreună cele mai bune soluții pentru a permite România să meargă cât mai repede îaninte”, a spus Ludovic Orban în intervenția sa, la congresul Blocului Național Sindical.

Președintele BNS, Dumitru Costin, l-a criticat pe premierul Florin Cîțu pentru declarațiile privind liderii de sindicat, „aceiași de 30 de ani”, cărora le pregătește o ordonanță de urgență prin care va elimina cotizarea automată lunară la sindicat în cazul angajaților de la stat care s-au înscris într-o organizație sindicală.

„E prima oară în 30 de ani când un lider politic a transformat întreaga structură sindicală într-o adunătură de hoți”, a spus Costin, care i-a cerut lui Orban să discute subiectul cu Florin Cîțu.