12.6 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 10:52

Lucian Bode confirmă că una dintre victimele de la Onești a fost împușcată de polițiști. “S-au tras două cartușe de gloanțe neletale”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a confirmat în cadrul unui interviu televizat că una dintre victimele de la Onești a fost atinsă de gloanțele de cauciuc trase de polițiști. Declarația vine în contextul în care în spaţiul public au apărut fotografii cu trupul victimelor de la Oneşti, fotografii în care se pot observa urme de gloanţe de cauciuc pe corpului uneia dintre victime.

 

Lucian Bode, ministrul de Interne, acesta a confirmat că rănile observate sunt într-adevăr produse de gloanţe de cauciuc, însă ancheta va stabili exact poziția de tragere.

”Vom vedea exact ce tip de muniție s-a utilizat, câte gloanțe, muniție letală au fost trase, câte cu muniție neletală. Ați văzut și m-ați întrebat de acele urme de pe corpul uneia dintre victime. Erau urme de la muniție neletală și pot să vă spun că s-au tras 2 cartușe, fiecare cartuș are în compoziție 15 bile de cauciuc.
Din ancheta va rezulta exact poziția de tragere, unde era agresorul, criminalul, unde era victima”, a declarat Lucian Bode, potrivit Antena 3.

Ultima fotografie cu cei doi electricieni in viață.
Fratele lui Silviu Iştoan, electricianul de 38 de ani, a fost primul care a susținut că fratele lui a fost, de fapt, împușcat.

”Erau urme ca de la un pistol cu gloanțe de cauciuc. Imediat după ce am aflat că Silviu ar fi putut fi împușcat, la o jumătate de oră, am primit telefon de la servicii funerare, care mi-au spus că are COVID și că l-au sigilat”, spune fratele victimei jurnaliștilor Antena 3.

Ministrul de Interne a insistat că raportul final va lămuri toate faptele, atât numărul de gloanţe trase, cât şi firul exact al intervenţiei.