18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 21:22

Ludovic Orban își ia vorba înapoi și anunță că alocațiile nu vor mai fi majorate de la 1 Iulie. “N-avem bani!”

spot_img

Alocațiile copiilor au avut ultima majorare la 1 ianuarie, urmând ca la data de 1 iulie să fie aplicată o nouă mărire de 20%, potrivit OUG 123/2020 care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cinci etape. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că alocațiile vor mai fi mărite abia la anul. Orban a precizat că subiectul va fi discutat și în coaliția de guvernare. USRPLUS evită să comenteze decizia liberalilor.

Ludovic Orban a declarat luni că nu există resurse care să permită încă o creștere a alocațiilor în acest an, ci abia anul viitor, în 2022.

„Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL și nu numai PNL, majoritatea coaliției, a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul. Ca atare, noi susținem ca formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci de la anul”, spune Ludovic Orban.

Întrebat dacă sunt parlamentari USR PLUS care se opun acestei variante, liderul PNL a spus că nu vrea să comenteze, dar că subiectul va fi discutat în coaliția de guvernare.

„Să se exprime ei public, dar aș prefera să se exprime public dacă nu sunt de acord. Mă mir, pentru că noi am stabilit o dată în coaliție. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda și acest aborda și acest subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camer Deputaților”, conchide Orban.