13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 2:08
No menu items!

Ludovic Orban își depune demisia din funcția de președinte al Camerei la Parlament

spot_img

Decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este irevocabilă. Ludovic Orban își depune, marți, demisia la Parlament, după ce la sfârșitul lunii trecute aceasta a ajuns pe masa noului șef al PNL, Florin Cîțu.

Imediat după pierderea șefiei PNL, Ludovic Orban a anunțat că renunță la funcția de președinte al Camerei Deputaților. Documentul l-a înmânat însă noului președinte PNL, Florin Cîțu.

„Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaţilor, pentru că, dacă astăzi mi-aş fi depus demisia la Camera Deputaţilor, cel mai probabil preşedinte al Camerei ar fi ajuns un pesedist şi nu vreau să fac un cadou PSD”, a explicat atunci Ludovic Orban, atrăgând atenția că, chiar și așa, demisia sa nu este la dispoziţia preşedintelui PNL pe o perioadă nelimitată, iar în cazul în care în termen de 15 zile ea nu va fi depusă la Camera Deputaţilor, o va depune personal la Parlament, pentru a intra în vigoare.

Astfel, marți, fostul lider liberal va depune documentul la Parlament, și, după ce se ia act de demisie, partidele parlamentare vor trebui să aleagă un nou președinte. Iar, cele mai mare șanse să se aleagă cu conducerea Camerei le are tot PSD, fiind și cel mai mare grup parlamentar.

Șefia Camerei Deputaților ar putea fi preluată de USR în cazul în care PNL și USR ar ajunge la o înțelegere și ar merge mai departe într-un nou Guvern.

                                                                                                                   Adina Silav