16.8 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 8:54
No menu items!

Dacian Cioloș începe negocierile pentru formarea Guvernului:”Cerem refacerea coaliției în formula inițială”

spot_img

Dacian Cioloș, premierul nominalizat de președintele Klaus Iohannis, începe marţi negocierile cu reprezentanţii PNL, UDMR şi ai minorităţilor pentru formarea noului Guvern.

„Cerem refacerea coaliției în formula ei inițială și așteptăm un gest de reciprocitate din partea foștilor noștri colegi. Sperăm ca în ultimul ceas aceștia să dea dovadă de responsabilitate politică. Am decis în Biroul Național să trimitem invitații oficiale pentru a ne întâlni chiar începând de mâine cu PNL, UDMR și parlamentarii minorităților pentru a discuta reformarea Coaliției de guvernare”, a transmis, luni, președintele USR PLUS Dacian Cioloș.

Biroul Național al USR a decis ca din echipa de negociere să facă parte Dan Barna, Anca Dragu, Cătălin Drulă, Vlad Voiculescu și Ionuț Moșteanu.

De asemenea, a fost stabilită și echipa care lucrează la programul de guvernare, formată din Cristian Ghinea, Oana Țoiu, Anca Dragu, Claudiu Năsui și Dragoș Pîslaru.

“USR reiterează că cea mai bună soluție pentru România este un Guvern USR-PNL-UDMR care să gestioneze pandemia, criza prețurilor la energie și să implementeze PNRR”, subliniază USR.

De altfel, Dacian Cioloș, a anunțat imediat după consultările de la Cotroceni, că USR vrea discuții cu PNL, din punctul lor de vedere coliția fiind în vigoare, o negociere cu PSD și AUR fiind exlusă până la o discuție „partenerii” săi.

                                                                                                                   Adina Silav