11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 12:28

USR vrea discuții cu partenerii de coaliție. Cioloș:“Prioritatea este instalarea unui Guvern, nu alegeri anticipate”

spot_img

Dacian Cioloș, a anunțat, luni, după consultările de la Cotroceni, că delegația USR i-a transmis președintelui Klaus Iohannis atât o propunere de premier, în persoana lui Cioloș, cât și una de program de guvernare. Mai mult, USR vrea discuții cu PNL, din punctul lor de vedere coliția fiind în vigoare.

“I-am spus președintelui că USR are propunere de premier, una serioasă, suntem gata să ne asumăm acest rol. Avem și propunere de program de guvernare. Președintele ne-a confirmat că partidele care au fost anterior nu au propus premier”, a declarat Cioloș.

Liderul USR a precizat că așteaptă acum decizia președintelui, care le-a transmis că va analiza serios propunerea.

„Să fie foarte clar, USR e gata să își asume guvernarea, nu doar cu oameni, ci și cu soluții, avem propuneri pentru un program de guvernare. Prioritatea USR este instalarea unui Guvern, nu alegeri anticipate”, a spus președintele USR.

Președintele USR a menționat că speră în continuare ca PNL să fie deschis la discuții: “Coaliția de guvernare nu a fost denunțată, nu a existat nici o decizie de denunțare a acordului de coaliție”.

De altfel, întrebat dacă exclude o negociere cu PSD și AUR, Cioloș a spus: “până nu avem o discuție cu partenerii noștri, nu discutăm de nici un alt pas”.

                                                                                                                    Adina Silav