4.2 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 20:57
No menu items!

Ludovic Orban, despre românii care stau la cozi uriașe să intre în Grecia: Mai bine stăteau în România…

spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a pornit demersurile diplomatice pentru ca românii să nu mai piardă foarte mult timp cu formalităţile pe care trebuie să le îndeplinească la intrarea în Grecia. La rândul său, ministrul grec al Turismului a intervenit la Digi24, explicând că autoritățile elene iau în considerare deschiderea altor puncte de tranzit pentru turiști.

„Facem acest pas cu prudență și în următoarele zile vom lua în considerare deschiderea altor locații. Încercăm să fim flexibili. Vom redeschide și altele când situața se va ameliora. După ce sunteți testat, recomandarea noastră este să nu mergeți în prea multe locuri. Până la urmă e o chestiune de bun simț. Nu e o vară ca celelalte. Avem aceleași greutăți ca celelalte țări și vom face tot ce putem să deschidem alte variante de tranzit și să limităm problemele cu care se confruntă turiștii”, a precizat ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, la Digi24.

Tot joi seară, premierul Ludovic Orban a afirmat că grecii au introdus acum nişte formalităţi “cu care pur şi simplu o să alunge turiştii”.

“Eu le spun românilor, decât să fie puşi în situaţia asta, de a pierde ore întregi în proceduri, să stea la coadă, e mai bine să îşi petreacă concediul în România. (…) Am făcut sondaj şi pentru prima oară există un procent foarte mare de români, 83%, care vor să îşi petreacă concediul în România, sau cel puţin aşa declară în sondaj. Îndemnul meu este: mergeţi în vacanţă şi anul ăsta şi anul viitor în România. Sunt atâtea locuri superbe din România care merită să fie văzute“, a afirmat premierul.

Ludovic Orban a precizat că românii nu sunt tratați așa în mod excepțional, ci aproape toţi cei care intră în Grecia.

„Evident că deja am pornit demersurile diplomatice şi încercăm să găsim o soluţie, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje şi să nu mai piardă românii atâta timp în formalităţile pe care trebuie să le înregistreze la graniţă. Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar şi cu preşedintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte ţări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricţie, care sunt peste noi ca nivel de infecţie sunt sub restricţie”, a spus Orban la B1 Tv.