15.9 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 5:29
No menu items!

Filmare revoltătoare! Șofer de autobuz, încătușat, pentru că nu avea mască, de polițiști locali… fără mască. VIDEO

spot_img

Polițiștii locali din Bacău au încătușat un șofer de autobuz pe motiv că nu avea mască. Totul s-a petrecut sub privirile călătorilor, unii rămânând blocați în mijlocul de transport. Culmea, o parte din polițiști nu avea mască, iar majoritatea o purta necorespunzător. Călătorii revoltați au filmat totul, iar reacțiile oamenilor arată ca erau martorii unui abuz pe care refuzau să-l tolereze. Polițiștii au continuat să-i intimideze pe martori chiar și după ce l-au dus pe șofer la autospeciala poliției.

“Incredibil ce s-a putut întâmpla astăzi, în Bacău. Un șofer de autobuz a fost încătușat de Poliția locală pentru că nu purta mască! Șoferul a fost dat jos din autobuz, i s-au pus cătușele și a fost băgat în duba poliției. Călătorii din autobuz au fost oripilați de această întâmplare.”, a scris un băcăuan, potrivit Deșteptarea, citată de Antena 3.

„Dar de ce m-ați oprit domnule, spuneți-mi și mie, vă rog frumos”, este auzit strigând disperat șoferul de autobuz. Ceilalți călători, martori la întreaga scenă, strigă împotriva polițiștilor care continuă să ceară actele pentru legitimarea celor care filmau, acuzându-i că îi obstrucționează.

În imagini se vede că nu este despărțită complet cabina șoferului de restul autobuzului. Le este vizibil că unul dintre cei mai duri polițiști nu poartă nici el mască.

Șeful Poliției Locale Bacău, Lucian Iftene, a declarat pentru G4Media că:

  • „După ce șoferul a refuzat să se legitimeze i-a prins mâna unui coleg polițist la ușa autobuzului. La următoarea stație, a venit echipa de intervenție. Este adevărat că unul dintre polițiști nu purta nici el mască și, desigur, a fost lipsă de tact în intervenția lor. În urma acestei acțiuni șeful serviciului de ordine și siguranță publică și-a dat demisia. Precizez că s-a demarat o anchetă internă pentru analizarea intervenției”.

La rândul său, chiar primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a dezavuat intervenția exagerată a polițiștilor locali. Conducerea societății de transport public din Bacău (care aparține Laudetei Sechelariu, soția fostului primar al Bacăului) a declarat în cotidianul Deșteptarea (singurul ziar local care aparține tot Laudetei Sechelariu) că s-a luat act de cele petrecute și se va analiza dacă a existat o culpă a șoferului!!!