17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 12:16

Ludovic Orban, atac dur la Klaus Iohannis. Ce spune despre PNL

spot_img

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a declarat că, după 1 ianuarie, nu mai înţelege nimic din ceea ce face preşedintele Klaus Iohannis şi a afirmat că are senzaţia că şeful statului a fost înlocuit cu o sosie, transmite News.ro.

„În toate discuţiile avute cu preşedintele după 1 ianuarie, niciodată nu mi-a spus că ar prefera să fie altcineva preşedinte la PNL. În prima fază părea că mă sprijină, nu am avut nicio îndoială. De altfel, Cîţu nici nu ar fi avut curaj să candideze fără sprijinul preşedintelui. Florin Cîţu nu cunoaşte nici unu la mie din membrii partidului”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat de ce l-a preferat Klaus Iohannis pe Cîţu, Orban a răspuns: „Ca să nu fiu eu”.

„În perioada în care am fost la guvernare am colaborat foarte bine, iar preşedintele chiar a fost implicat în actul de guvernare. Vă mărturisesc că după 1 ianuarie nu mai înţeleg nimic din tot ce a făcut Iohannis. Nu mai înţeleg nimic. De multe ori am senzaţia că parcă a fost înlocuit cu o sosie. Deci nu pot să-l recunosc faţă de perioada în care am colaborat şi am făcut multe lucruri bune. Mi se pare că a pierdut complet orice legătură cu realitatea”, a declarat Ludovic Orban.

Întrebat dacă președintele ar fi influențat cumva de șeful SPP, Lucian Pahonțu, Orban a replicat: “Cert este că eu l-am sfătuit pe domnul președinte să schimbe tot când a ajuns președinte, să nu lucreze cu oamenii lui Băsescu, oamenii au tendința de a-l împacheta pe noul președinte. Pahonțu a scăpat”.

Sunt gata să creez o construcție care să continue trecutul PNL

„Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el”, a mai declarat Orban.

„Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. (…) Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

Orban a ținut să critice dur și modul în care s-au derulat alegerile în PNL și a vorbit despre “4 sisteme de control al votului” care au împiedicat derularea unor alegeri libere. 
 
“Au fost 4 sisteme de control al votului care au fost elaborate în laboratoare, bine gândite, au fost implementate de vineri de la ora 20.00. 4 sisteme. Sistemul-pereche, să-și arate reciproc voturile; sistemul controlorului – un controlor la 10 delegați, un controlor care să intre în cabină; fotografierea buletinului de vot împreună cu actul de identitate, fotografia urmând să fie transmisă la un număr de telefon. Toate aceste comunicări cu voturi trebuiau să ajungă la Citu.
Al patrulea sistem, un controlor din altă filiala controla întregul sistem dintr-o altă filială. Suceava să controleze Prahova!
A fost un coșmar, nu am trăit în 31 de ani de democrație”, a conchis Orban.
 
Raluca Dan