9.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 10:01

Avocatul Poporului susține că certificatul verde nu mai există:”Când ai scos testarea, ai ajuns la discriminare”

spot_img

Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră discriminatorie măsura eliminării testelor pentru persoanele nevaccinate din România.

“Cel mai evident lucru care iarăși ne face unicat în toată Uniunea Europeană este faptul că certificatul verde, practic, în România nu mai există. Din momentul în care ai scos posibilitatea testării, asta înseamnă într-adevăr discriminare, că până la acest moment, câtă vreme lumea se putea testa, aveai de ales între cele trei opțiuni.

De aia și-au bătut capul atâta în Parlamentul European, de aia au negociat cu toate statele membre și ăsta este certificatul verde european. Cum numai în România el nu mai este în ordine?

Așa cum internările alea obligatorii numai la noi au fost… Este incredibil că la un an și opt luni de când s-a declanșat pandemia asta noi continuăm să avem poziții care ne singularizează în ansamblul statelor Uniunii Europene”, a spus Renate Weber la Antena 3.

CNSU a luat decizia ca persoanele care au teste negative să nu mai aibă parte de aceleași beneficii precum cele vaccinate sau trecute prin boală. Premierul Florin Cîțu a motivat că cei care sunt testați pot face boala și pot ajunge în stare gravă, la ATI.

                                                                                                                    Adina Silav

Guvernul a modificat restricțiile: Se țin concerte, nunți, evenimente, dar numai pentru vaccinați și trecuți prin boală