6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:26

Guvernul a modificat restricțiile: Se țin concerte, nunți, evenimente, dar numai pentru vaccinați și trecuți prin boală

spot_img

Guvernul a adoptat, sâmbătă, modificări de restricții, dar nu toate propunerile CMSU au fost adoptate. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că în localitățile în care rata de infectare a depășit 6 la mie, vaccinații și persoanele care au trecut prin boală în ultimele 6 luni pot merge la nunti, botezuri, cinema, concerte și evenimente sportive, iar masca va fi obligatorie în aer liber.

În localitățile în care rata de infectare a depășit 6 la mie, următoarele activități se pot desfășura doar pentru cei vaccinați și cei care se află între a 15-a și a 180-a zi trecute de la perioada infectării:

  •  organizarea evenimentelor private, nunți, botezuri –  permisă până la 50% din capacitatea maximă, dar nu mai mult de 200 de persoane
  • în spațiile închise și deschise, activitățile sportivespectacole în aer liber sau a altor evenimente private și culturale, concerte, filme – 50% dintre spectatori, cu mască
  • la spectacolele drive-in pot participa membrii aceleiaşi familii sau cel mult patru persoane în maşină dacă sunt vaccinate sau trecute prin boală
  • cursuri pentru adulți, work-shop-uri – 50% din capacitatea spațiului din interior sau exterior și cu mască
  • activitatea cu public a restaurantelor și cafenelelor e permisă până la 50% între ora 05:00-24:00, iar mall-urile până la 22:00.

În zonele în care există limitări de circulație, persoanele vaccinate sau trecute prin boală vor fi exceptate de la această interdicție.

Totodată, purtarea măştii în aer liber devine obligatorie la o incidenţă de peste 6 la mie, aici excepțiile fiind doar cele medicale.