18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:16
No menu items!

Luare de ostatici într-o cafenea din Sydney în a cărei fereastră a fost pus un steag islamic – VIDEO

spot_img

Un singur bărbat înarmat ţinea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney

 sydney - Martin Place

Zeci de ostatici au fost reținuți luni în interiorul unei cafenele din centrul orașului Sydney, în timp ce televiziunea locală i-a arătat pe unii că au fost forțați să țină un steag islamic negru la fereastră, relatează Reuters.

Primul ministru australian Tony Abbott, care a avertizat asupra unor planuri ale militanților islamiști de a ataca ținte australiene, a anunțat că a convocat de urgență Comitetul Național de Securitate pentru o informare cu privire la luarea de ostatici de la Lindt Cafe din capitala comercială a țării.

„Poliția se confruntă cu un incident armat și ofițeri specialiști încearcă să intre în contact cu cei din interiorul cafenelei”, a declarat poliția statului New South Wales într-un comunicat.

https://www.youtube.com/watch?v=9yAeYZRyygE

Australia, care sprijină Statele Unite și escaladarea acțiunii lor împotriva Statului Islamic în Siria și Irak, este în alertă maximă de teama unor atacuri ale musulmanilor radicalizați sau combatanților autohtoni care se întorc acasă din conflictul din Orientul Mijlociu.

Imaginile televiziunilor au arătat mai multe persoane în interiorul cafenelei în picioare cu mâinile lipite de geam.

Imaginile arătau de asemenea un steag negru cu un text alb similar celor utilizate de militanții Statului Islamic în Irak și Siria, ținut de ceea ce păreau a fi un membru al personalului și o altă femeie.

Sydney Opera House din apropiere a fost evacuată temporar după descoperirea unui pachet suspect, a declarat un membru al personalului pentru Reuters.

Un singur bărbat înarmat ţinea luni un număr necunoscut de ostatici într-o cafenea din Sydney, situată în centrul oraşului, a anunţat poliţia, adăugând că deocamdată nu se poate vorbi despre o operaţiune teroristă, relatează AFP.

Martin Place, o piaţă situată în cartierul de afaceri din Sydney, a fost evacuată, iar zeci de poliţişti înarmaţi încercuiau Lindt Chocolat Cafe.