9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 4:03

Liviu Dragnea: Tudorel Toader nu poate avea susținere la nesfârșit

spot_img

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac la adresa ministrului justiției, Tudorel Toader, pe tema pachetului de legi privind situația din penitenciare.

Liviu Dragnea a avertizat, joi, că legea grațierii va fi aprobată tacit în câteva zile, iar ministrul justiției nu binevoiește să vină la Parlament. El i-a transmis lui Tudorel Toader că nu o să aibă susținere „la nesfârșit”. „Aştept să văd dacă ministrul Justişţiei a făcut pachetul legislativ şi să îl citesc. A întârziat foarte mult ministrul Justiţiei. Nu se mai poate întârzia. Legea graţierii va fi aprobată tacit pentru că nu vine ministrul Justiţiei. O să cer audienţă la ministrul justiţiei, îi cer voie premierului, pentru ca să îi spun că Parlamentul nu e anexa Guvernului. Trebuie să ne preocupăm de aceste lucruri cât mai repede. Voi cere o audienta la Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a sta de vorba in legatura cu modificarile pe care trebuia sa le faca. Nu accept asemenea intarzieri. Tudorel Toader are toata sustinerea noastra, in conditiile in care nu face intarzieri inacceptabile. Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit. Când îmi aprobă audienţă vorbim. Şi eu şi colegii mei suntem întrebaţi. Suntem supăraţi că ne puneţi întrebări importante şi nu ştim ce să răspundem”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a anunțat, în urmă cu două săptămâni că nu se pune problema schimbării lui Tudorel Toader, după raportul lamentabil și surprinzător privind activitatea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului general, Augustin Lazăr.

Valeriu Motoc