15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:29

Liviu Dragnea: “Am stat destul în penitenciar!”

spot_img

Judecătorii de la sectorul 5 vor decide, marți, dacă Liviu Dragnea poate fi eliberat condiționat din penitenciar, după aproape doi ani de detenție, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru angajaările fictive la DGASPC Teleorman. Prezent în sala de judecată, fostul lider PSD le-a spus magistraților că s-a reabilitat și a stat destul în penitenciar.

”Cred că am stat destul în penitenciar. M-am reabilitat, cred că pot face bine”, le-a spus Liviu Dragnea magistraților.

Avocatul său, Flavia Teodosiu, a susținut că cererea de eliberare condiționată poate fi admisă, deoarece Dragnea a executat fracția de o treime din pedeapsă, a avut zile de muncă la penitenciar, nu a avut nicio sancțiune, ci multiple recompense și a participat la activități educative. În plus, avocatul lui Dragnea a prezentat avizul comisiei din penitenciar, pozitiv pentru eliberarea condiționată.

De asemenea, avocatul a susținut că lui Dragnea i s-a încălcat anumite drepturi deoarece nu a fost lăsat să fie supus unui RMN decât foarte târziu, când starea de sănătate i s-a agravat, o perioadă de 9 luni a fost izolat și i s-a permis să iasă la aer doar o oră pe zi, astfel că boala s-a înrăutățit.

În plus, au fost prezentate instanței documente din care reiese că fostul lider PSD va avea un loc de muncă asigurat de o firmă atunci când va ieși din închisoare, iar prejudiciul în dosar a fost achitat.

Condamnat în urmă cu aproape doi ani la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Teleorman, fostul lider al PSD a depus cerere de eliberare condiționată în 12 aprilie 2021. Astăzi, 27 aprilie 2021, judecătorii ar putea să ia o decizie favorabilă pentru Liviu Dragnea, dar decizia poate fi atacată cu apel. 

Procurorii au cerut ca Liviu Dragnea să mai stea 6 luni în penitenciar, pentru că fostul lider PSD nu a înțeles că a încălcat legea, ci este convins în continuare că a fost condamnat politic.

Emanuel Stan