17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:43
No menu items!

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată. Au fost introduse Spania și Franța, a ieșit Ungaria

spot_img

Lista a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică, în funcție de incidența COVID-19 în statele respective, și a fost aprobată de CNSU.

Sunt peste 40 de țări incluse pe listă, iprintre acestea fiind Spania și Franța, țări care reintroduse, după mai multe săptămâni, pe această listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Persoanele care vin din aceste țări și vor să intre în România vor fi obligați să stea în carantină. Abia în a opta zi trebuie să facă un test , iar dacă este negativ, în a zecea zi pot să scape de măsura carantinei.

Sunt și excepții – cei care declară la graniță că vor rămâne în România mai puțin de 3 zile și au un test negativ, atunci nu mai trebuie să stea în izolare.

Pe listă există și Marea Britanie, țară în care s-a descoperit o nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2. Cei care vin de acolo trebuie să stea în carantină 14 zile, fără excepție. Nu sunt obligați să urmeze această măsură persoanele în tranzit, șoferii camioanelor de marfă, aviatorii și demnitarii.

Pe lista țărilor, zonelor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România se află Gibraltar, Lituania, San Marino, Cehia, Liechtenstein, Slovenia, Marea Britanie, Panama, Elveția, Statele Unite ale Americii, Muntenegru, Andorra, Suedia, Israel, Olanda, Puerto Rico, Cipru, Slovacia, Letonia, Danemarca, Estonia, Serbia, Monaco, Portugalia, Georgia, Luxemburg, Liban, Irlanda, Jersey, Croația, Palestina, Aruba, Rusia, Italia, Austria, Germania, Polonia, Columbia, Africa de Sud, Spania, Insulele Turks si Caicos, Sint Maarten, Belarus, Turcia, Malta, Macedonia de Nord, Franța, Polinezia Franceza, Republica Moldova, Namibia.