4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:30
No menu items!

Ministrul Sănătății promite bonusuri personalului medical implicat în vaccinare. Medicii de familie ar putea beneficia și ei, dacă vor convinge oamenii să se vaccineze

spot_img

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat vineri seară la Digi24 că personalul medical din spitale va primi bonusuri pentru efortul depus în vaccinarea propriu-zisă, dar și în munca de convingere a oamenilor ca să fie imunizați. El a precizat că și medicii de familie vor primi astfel de bonusuri.

Vlad Voiculescu a declarat că în ședința viitoare de guvern va fi adoptată o ordonanță de urgență care prevede suma de 100 de lei pe oră pentru fiecare medic, cu un bonus pentru medicul coordonator, 50 de lei pentru asistentul medical și 25 de lei pentru registrator.

Ministrul a adăugat că se bazează pe medicii de familie să convingă oamenii ca să se vaccineze, însă deoarece discuțiile sunt în fază incipientă nu a avansat vreo sumă pe care să o primească.

„Va exista o sumă pentru succes. Obiectivul este vaccinarea. Nu numai înscrierea (va însemna o sumă pentru medic, n.red.), ci și vaccinarea pacientului și monitorizarea acestuia”, a precizat Voiculescu.

El a mai precizat că sumele totale sunt de „câteva zeci de milioane de euro”, iar „o bună parte dintre ei vor veni din fonduri UE”.