15 C
București
marți, 28 mai 2024 - 8:00
No menu items!

Liderul PNL Iași, Alexandru Muraru, a reușit să-și pună în cap tot PNL și PSD. Declarațiile care au inflamat coaliția de guvernare

spot_img

Șeful PNL Iași, Alexandru Muraru, a declarat că în martie 2023, Nicolae Ciucă ar trebui să rămână premier, chiar dacă PNL ar trebui să cedeze această funcție șefului PSD Marcel Ciolacu. Afirmațiile sale au stârnit o adevărată furtună în coaliția de guvernare, astfel că atât liberalii săi, cât și partenerii de la PSD au fost nevoiți să iasă, ulterior, cu declarații oficiale că rotativa va fi respectată.

Muraru a declarat pentru news.ro că „a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, în plin conflict la marginea granițelor României, nu ar fi un semnal bun”.  

„Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare, nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a mai susținut Muraru. 

Potrivit liderului PNL Iași, PSD ar putea să accepte ca funcţia de premier să fie în continuare deţinută de PNL, pentru a nu se declanşa o luptă de putere la vârful PSD.

Alexandru Muraru a avut o opinie personală, au declarat ulterior, pe surse, liderii PNL, ca să mai dreagă busuiocul. Imediat a ieșit și Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, cu un fel de reacție de scuze.

„Ideea rotativei guvernamentale este cuprinsă într-un angajament făcut de PNL la formarea coaliției de guvernare. PNL își respectă angajamentele, iar protocolul pe care se bazează actuala coaliție nu face excepție.

Nu există astăzi în partid nicio altă ipoteză decât implementarea rotativei anul viitor, conform protocolului”, a scris Ionuț Stroe pe Facebook.

De la PSD, purtătorul de cuvânt Radu Oprea a avut însă o declarație mai războinică.

„La Iași, președintele PNL, Alexandru Muraru, este într-o situație grea, cazurile penalilor Chirică și Alexe îi dau mari bătăi de cap. Greu să explice ieșenilor că partidul pe care îl reprezintă nu este nici Chirică și nici Alexe, că doar sunt pe funcții alese sub sigla PNL.

În încercarea de a scăpa din încercuire, dl. Muraru crează fumigene la București. Brusc îl preocupă soarta guvernării începând cu primăvara anului viitor.

Îi propun dlui. președinte al filialei PNL Iași să fie mai degrabă îngrijorat de știrile care spun că energia electrică s-a vândut cu 2.660 lei/Mwh (…) Haideți să ne concentrăm pe soluții și nu pe scenarii. PSD a intrat la guvernare pentru a susține cetățenii și economia în aceste momente dificile, nu pentru jocuri și declarații politicianiste.”, a declarat Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD. 

Marilena Nedelcu