18.2 C
București
duminică, 2 octombrie 2022 - 2:13
No menu items!

Șeful ANAF a găsit „vinovatul de serviciu”, Diana Șoșoacă: O executăm oricum

spot_img

Șeful ANAF, Lucian Heiuș, a transmis, luni, într-o conferință de presă, că instituția pe care o conduce a început executarea silită a senatoarei Diana Șoșoacă care are un comportament tipic de rău-platnic: „inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste că cineva are ceva cu dumneaei”. Heiuș a precizat că Șoșoacă va oricum executată, pentru că „taxele și impozitele nu au culoare politică”. 

Lucian Heiuş a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă, despre datoriile pe care le are Diana Şoşoacă. 
 
„Doamna Şoşoacă are de achitat nişte obligaţii la bugetul de stat şi, din păcate, are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic. În loc să-şi achite obligaţiile pe care le are, inventează duşmani şi lansează şi scenarii fanteziste de multe ori, că cineva are ceva cu dumneaei. Eu am spus-o şi o repet de fiecare dată: Din punct de vedere al ANAF-ului, impozitele şi taxele nu au culoare politică. Doamna senator Şoşoacă pentru noi este un contribuabil ca oricare altul”, a afirmat şeful ANAF.
 
El a precizat că a Șoșoacă va oricum executată de ANAF. De altfel, executarea silită a început prin poprirea conturilor bancare ale senatoarei și transmiterea unei adrese către Senat, prin care instituției i se solicită să i se reţină Dianei Șoșoacă, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţie.
 
„A acumulat nişte obligaţii la bugetul de stat, a intrat în executare silită, i-a fost emisă somaţia, nu a achitat, i s-a început  executarea silită prin poprirea conturilor bancare şi emiterea unei adrese către Senatul României prin care i se solicită să i se reţină, aşa cum prevede legea, o treime din indemnizaţia de senator, până la concurenţa sumei pe care o are de plată către bugetul de stat. Trebuie să înţeleagă toată lumea din ţara asta că atunci când ai obligaţii de plată către bugetul de stat, nu contează cine eşti, ce profesie ai sau ce poziţie ai. Din contră, ar trebui ca cei care ocupă funcţii în aparatul de stat sau în Parlamentul României să aibă chiar un comportament exemplar pentru restul populaţiei”, a mai transmis şeful ANAF.
 
El a precizat că vor fi recuperate în totalitare sumele pe care Diana Şoşoacă le datorează bugetului de stat. 
 
„Din punctul nostru de vedere, al ANAF-ului, doamna Şoşoacă este un contribuabil ca oricare altul, care se spune aceloraşi legi privind executarea silită şi vom recupera, aşa cum prevede legea, toate sumele de bani pe care le datorează către bugetul de stat. Deci nu este nimic ieşit din comun”, a declarat Lucian Heiuş.
 
Raluca Dan