7.7 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 23:40
No menu items!

Liderii Hamas se întâlnesc cu oficiali ruși la Moscova, pentru conflictul cu Israel

spot_img

Ma mulți lideri ai Hamas sunt primiți la Moscova, de oficiali ruși, pentru discuții privind conflictul ambelor părți cu Israelul, conform TASS și I24News din Israel.

Marți seară au sosit la Moscova vicepreședintele Hamas, Mousa Mohammad Abu Marzook, și alți doi lideri, Fathi Hammad și Hussam Badran.

Conform jurnaliștilor citați, scopul vizitei este de a discuta despre situația din Ierusalim, în condițiile în care ciocnirile dintre forțele israeliene și credincioșii palestinieni au izbucnit pe Muntele Templului în timpul lunii sfinte a Ramadanului. Întâlnirea are loc în contextul în care și relațiile dintre Rusia și Israel sunt tensionate.

Muhammad Hamadeh, purtătorul de cuvânt al Hamas pentru Ierusalim, a declarat, marți, că „a afecta moscheea Al-Aqsa, înseamnă a te juca cu detonatoarele”.

Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat, marţi, Israelul că sprijină ”regimul neonazist” şi ”alimentează antisemitismul” din Ucraina, acuzaţie care a intensificat disputa dintre cele două state, care a început odată cu afirmaţia ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a afirmat recent că Adolf Hitler avea origini evreieşti.

E. Stan