28.2 C
București
duminică, 24 septembrie 2023 - 21:13
No menu items!

Tudor Chirilă confirmă hărțuirea sexuală practicată în teatrul din România

spot_img

Tudor Chirilă a confirmat, după ce actriţa Viorica Vodă a mărturisit că a fost hărţuită sexual şi a avut nevoie de ani de terapie, hărțuirea sexuală practicată în teatrul din România, fiind de notorietate condiţionarea ascensiunii de favoruri sexuale.

„Poate că e un moment bun să vorbim despre facultăţile de teatru în care profesorii de actorie fac avansuri studentelor sau în care profesori titulari la catedră se ocupă cu „pregătirea” pentru facultate. Poate ar fi momentul să vorbim şi despre stigmatizarea studentelor care refuză să se dezbrace complet la clasă în virtutea unor exerciţii de „actorie” care chipurile au rolul de a dezinhiba. (Cunosc un caz real a cărui poveste am aflat-o direct de la victima care într-un final a reuşit să schimbe şcoala) Da’ probabil că ne-ar pune pe toţi la punct una care şsteaptă un Ferrari de la vânătorul vieţii ei, maşina pentru care el va fi scutit de ruşinoasele drumuri la Mega Image”, a scris actorul Tudor Chirilă pe Facebook.

El i-a răspuns unui comentator: „În teatru, condiţionarea ascensiunii de favoruri sexuale e de notorietate. Dar o notorietate îngropată sub tăcere. Eu sunt actor, nu contabil şi vorbesc legat de domeniul în care activez şi ca o consecinţă a evenimentului de aseară”.

Actrița Viorica Vodă a lansat acuzații grave la adresa „hărțuitorilor sexuali din industria cinematografică și în lumea teatrului din România”, spunând că a făcut terapie pentru a trece peste momente dureroase din cariera sa.

Conform Cultura la Duba,  actrița Viorica Vodă a vorbit public despre hărțuirea sexuală la care a fost supusă în industria cinematografică și în lumea teatrului din România, după rolul său din Filantropica. Actrița era prezentă pe scena Premiilor Gopo, alături de echipa filmului Filantropica, cu ocazia aniversării a 20 de ani de lansarea peliculei.

                                                                                                                   Adina Silav