-1.2 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 3:53
No menu items!

Lideri PSD, despre remanierea anunțată de Mihai Tudose

spot_img

Vicepreşedintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, deputatul Mihai Weber, e de părere că, cel mai în măsură să evalueze activitatea unui reprezentant al Guvernului este premierul, iar dacă aceste vorbeşte de remaniere, înseamnă că ”are toate datele”.

Întrebat, marţi dimineaţă, despre recentele declaraţii ale premierului, deputatul Mihai Weber a spus că “este o reacţie a acelui sondaj, care e destul de controversat.” “Existând aceste mici discuţii normale, până la urmă eu le-aş duce către latura constructivă, asta înseamnă că este şi un Guvern şi un partid dinamic. Mi se pare normal să existe asemenea lucruri şi să se găsească şi soluţiile cele mai potrivite, pentru că, dacă ar fi o activitate liniară, fără a avea aceste discuţii, atunci nu am putea discuta despre ceva normal, dar ne adaptăm la dinamica lumii, a societăţilor”, a spus Weber.

Întrebat, de asemenea, despre declaraţia premierului privind persoanele care ”au foarte multă imaginaţie, foarte mult timp liber şi poate anumite sentimente de frustrare”, Mihai Weber a spus că nu ştie la cine s-a referit, dar pentru a face asemenea afirmaţii premierul are cu siguranţă date.

”Probabil că ştie că sunt, şi într-adevăr există, şi persoane care poate că nu corespund situaţiei sau poate care nu dau randamentul necesar acolo unde sunt poziţionate şi sigur că sunt lucruri de luat în seamă şi anumite schimbări în structura de conducere, şi mai ales la Guvern, dacă se impun, trebuie făcute. Este un lucru firesc. Cred că cel mai în măsură să spună despre un om din Guvern, despre activitatea unui om este primul-ministru şi atunci când face asemenea afirmaţii, înseamnă că are toate datele. Noi avem un program de guvernare cu foarte multe puncte, marea majoritate au fost atinse, dar sunt unele care trebuie rezolvate şi dacă sunt persoane care nu ţin ritmul, ca să nu se ajungă la situaţii extreme este normal să se măsuri pe tot acest parcurs. Programul de guvernare este biblia PSD şi alianţei. Dacă se constată că nu sunt îndeplinite anumite angajamente, atunci trebuie să fie luate anumite măsuri. Persoana cea mai îndreptăţită este primul-ministru şi are tot creditul nostru”, a adăugat deputatul.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, nu crede că Mihai Tudose îşi va da demisia din funcţia de premier.

“Nu cred că domnul Mihai Tudose îşi va da demisia din funcţia de premier. Nu ştiu ce a declarat în ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu Liviu Dragnea şi nu doresc să fac alte comentarii”, a spus preşedintele executiv al PSD Timiş, citat de Mediafax.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni, la Antena 3, că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.

Întrebat dacă a vorbit în partid despre posibilitatea de a demisiona din postul de prim-ministru, Mihai Tudose a spus: ”Da, am spus-o foarte clar, am spus-o într-un cerc de trei, maxim patru persoane. Dacă lucrurile stau aşa de rău şi Guvernul s-a prăbuşit, hai să mergem acasă că înseamnă că nu facem bine”.