3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 2:20
No menu items!

Cine ar putea pleca din Guvernul Tudose

spot_img

Cel puțin cinci nume ale unor miniștri sunt vehiculate pentru remanierea anunțată pentru săptămâna aceasta de premierul Mihai Tudose, luni seara, la Antena 3.

Astfel, pe de o parte, Tudose a declarat că  oficialii de la Bruxelles i-au spus clar că miniştrii cu probleme penale ar trebui să părăsească Guvernul. Trei miniștri au probleme penale: ministrul dezvoltării, Sevil Shhaideh, ministrul fondurilor europene, Rovana Plumb – vizate de DNA pentru abuz în serviciu, respectiv, complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Belina”  – și ministrul delegat pentru relația cu parlamentul, Viorel Ilie  – acuzat că a aranjat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile.

„Mai sunt încă cel puţin doi miniştri pe care am să îi rog să părăsească cabinetul”, a mai spus Tudose, în interviul acordat lui Mihai Gâdea.

Surse politice au declarat pentru Mediafax că cei doi miniștri la care se se referea premierul sunt ministrul transporturilor şi cel pentru IMM-uri, Răzvan Cuc, respectiv Ilan Laufer, care ar avea “probleme de imagine”. ”Lui Ilan Laufer i se reproşează inactivitatea guvernamentală”, au precizat sursele politice, citate de Mediafax. Pe de altă parte, Mihai Tudose şi-a exprimat în mai multe rânduri nemulţumirea cu privire la activitatea ministrului transporturilor, Răzvan Cuc.

Alte surse, citate de Hotnews, au declarat că, printre miniştrii contestaţi se află și Liviu Pop, ministrul educaţiei, pentru desele greşeli de exprimare, dar şi pentru faptul că la începutul anului școlar, elevii de clasa a V-a nu au avut manuale școlare. Luni seara, însă, la Antena 3, Mihai Tudose s-a declarat mulțumit de activitatea lui Pop ca ministru al educației.

Raluca Dan