16.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 18:34

Legea de eliminare a 102 taxe, promulgată de Iohannis

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind eliminarea a 102 taxe, după ce Curtea Constituțională a a declarat-o constituţională, iar Parlamentul a respins cererea de reexaminare formulată de şeful statului.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Iohannis a cerut, vineri, 23 decembrie, reexaminarea legii care elimină 102 taxe nefiscale, printre care şi taxa radio-tv, după ce judecătorii Curții Constituționale au decis că legea este constituţională. Parlamentul a respins, însă, cererea de reexaminare, astfel că vineri actul normativ a fost promulgat.

Dintre cele 102 taxe propuse pentru a fi eliminate fac parte timbrul de mediu pentru autovehicule, 33 de taxe consulare şi de cetăţenie, 20 de taxe de la Registrul Comerţului, taxele radio-TV, taxa suplimentară pentru eliminarea paşaportului, 22 de taxe pentru pierderea sau modificarea actelor, 13 taxe extrajudiciare de timbru şi taxele pentru permisele de pescuit recreativ/sportiv.

R.D.