19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 1:23
No menu items!

Lecția profesorilor a dat rezultate. Secretarul General al Guvernului îi cheamă din nou la negocieri. Ciucă și Ciolacu și-au luat absență

spot_img

Lecția adevărată de democrație a profesorilor greviști a dat rezultate. Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, i-a chemat pe sindicaliștii din Educație la negocieri, la Palatul Victoria. La discuții vor participa și miniștrii prezenți la negocierile de miercuri, când profesorilor li s-au promis niște carduri și vouchere de 2.500 de lei pe an.

Guvernul a anunțat că la ora 16 vor demara noi negocieri cu sindicaliștii din Educație.

„Guvernul României a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria”, este comunicarea transmisă jurnaliștilor.

În timpul protestelor din fața Palatului Victoria de joi dimineață, purtătorul de cuvânt al Guvernului a ieșit la declarații la briefing, spunând că oferta Executivului pentru profesori rămâne cea de miercuri seară, cu voucherele și cardurile din bani europeni. Profesorii au considerat oferta ca fiind jignitoare, așa că au plecat în marș pe străzile Capitalei, de la Guvern și apoi spre Parlament și către Palatul Cotroceni.

Nicolae Ciucă este prezent, joi, la Cluj, la ceremonia de semnare a contractului pentru metroul din Cluj-Napoca, iar Marcel Ciolacu s-a aflat la Buzău, în fieful său, la Cimitirul Eroilor, dar a avut și o întâlnire cu reprezentanții cadrelor didactice din județ.

M. Nedelcu