19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 0:47
No menu items!

Cum încearcă Ciolacu să-i înduplece pe profesorii care l-au huiduit: Suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare

spot_img

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a transmis, joi, că s-a întâlnit cu profesorii care l-au huiduit la Buzău la o ceremonie de Ziua Eroilor. ”Viitorul Guvern trebuie să redea demnitatea şi respectul cuvenit dascălilor! Şi suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare!”, spune liderul PSD care ar urma să preia funcţia de premier, după demisia lui Nicolae Ciucă, de vineri.

”M-am întâlnit şi la Buzău cu reprezentanţii profesorilor. Şi o voi face oriunde, oricând până când această problemă se va rezolva”, a scris, joi, preşedintele PSD pe Facebook. Asta după ce a fost huiduit, la Buzău, unde a participat la o ceremonie de Ziua Eroilor. În timp ce-și ținea discursul la Cimtirul Eroilor din oraș, mai mulți profesori i-a cerut și demisia liderului social-democrat.

Marcel Ciolacu a ținut să menționeze că ”dincolo de salariile mici din Educaţie, crede că este vorba şi de respect, care de 30 de ani a lipsit în relaţia statului cu cei care ne educă copiii”.

”Viitorul Guvern trebuie să redea demnitatea şi respectul cuvenit dascălilor! Şi suntem pregătiţi să luăm toate măsurile necesare! Întotdeauna voi sta în mijlocul oamenilor să le ascult problemele!”, a mai precizat preşedintele PSD.

”Nu este nimic nou”

În schimb, profesorii au transmis, după întâlnirea cu Marcel Ciolacu, că discuțiile s-au finalizat după mai bine de o oră fără ca părţile implicate să ajungă la un consens.

Liderul Sindicatului Învăţământului preuniversitar (SIP) Buzău, profesorul Ion Dobre a declarat că preşedintele Camerei Deputaţilor nu a putut avansa nimic în plus faţă de discuţiile purtate miercuri între sindicaliştii din Învăţământ şi miniştrii desemnaţi să negocieze cu aceştia, ci doar un angajament al acestuia că Învăţământul îşi va găsi o poziţie onorabilă după adoptarea Legii salarizării unitare.

„Domnul Marcel Ciolacu a avut amabilitatea să se întâlnească cu o delegaţie a Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, prilej cu care am reluat discuţiile vizavi de solicitările celor din învăţământ. Dumnealui a spus că, din cunoştinţele pe care le are, posibilităţile Guvernului sunt cele oferite ieri la întâlnirea cu federaţiile sindicale şi cu miniştrii delegaţi pentru negociere. Nimic în plus, doar angajamentul domnului Ciolacu, deci angajamentul nu promisiunea, că odată cu Legea salarizării unitare Învăţământul îşi va regăsi o poziţie onorabilă în această grilă”, a spus profesorul Ion Dobre liderul SIP Buzău.

Acesta a precizat că sindicaliştii au răspuns prezent la invitaţia lui Marcel Ciolacu, dar este ca şi cum întâlnirea nici nu ar fi avut loc.

”Sigur că nu este nimic nou, nu am ce să comunic în plus colegilor mei care ştiu ce s-a obţinut ieri şi se simt jigniţi pe bună dreptate. Deci vom continua protestul, de mâine reluam pichetările şi vedem ce vom face săptămâna viitoare. Ne cerem scuze şi elevilor şi părinţilor, dar altă variantă nu avem. O doamnă profesoară de matematică de la Buzău, cu rezultate notabile, care a fost prezentă la discuţii i-a spus domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor că se simte umilită”, a mai spus Dobre.

De asemenea, Ion Dobre a afirmat că liderii de sindicat sunt la dispoziţia cadrelor didactice şi că, dacă aceştia decid să continue protestul, atunci liderii de sindicat îi vor reprezenta în continuare: ”De forţat, nu are cine să ne forţeze să renunţăm la acest protest. Noi, ca lideri de sindicat, nu avem o soluţie să oprim acest protest. Colegii noştri profesori, dacă sunt hotărâţi să rămână în protest, noi îi vom reprezenta”.

                                                                                                                  Adina Silav