21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 13:36
No menu items!

La mulţi ani, Lori!

spot_img

La mulţi ani, Lori!

Cântăreață de muzică uşoară, compozitoare, dansatoare, actriţă, prezentatoare tv, autoare şi antrenoare în show-ul muzical „Vocea României”, Loredana Groza este şi imaginea unor produse cosmetice.

Născută la Onești, județul Bacău, Loredana a început să cânte la numai trei anişori, pasiunea sa continuând până în ziua de azi.

În clasa întâi, a jucat în mai multe piese de teatru, una dintre ele fiind montată pe scena Casei de Cultură din oraşul său natal. Printre pasiunile sale din școala generală s-au numărat muzica şi handbalul.

Comandant de unitate, eleva a participat la olimpiada școlara de limba română, obținând locul întâi la faza pe țară. Pasionată de poezie, a intrat în cenaclului literar şi a studiat vioara timp de opt ani, urmând cursuri de balet.

A urmat Liceul de Matematică–Fizică, a câștigat premiul întâi la Festivalul regional „Retorta de cristal” şi, la faza națională a concursului „Cântarea României” de la Focșani, a fost remarcată şi chemată la București pentru preselecția concursului „Steaua fără nume”.

Pentru a putea participa la acest concurs, a fost nevoită să-și ascundă vârsta şi a câștigat „Steaua fără nume” în toate fazele lui, probele fiind dure: dicție, recitare, cântat cu pianul, apoi cu orchestra Radiodifuziunii Române şi duet cu o vedetă consacrată.

R.M.