9.2 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:02

La ei se poate! Raluca Turcan, fără mască, fără distanțare, la o masă cu 12 persoane

Regulile nu sunt pentru toți! Chiar a doua zi după decizia Guvernului de a impune noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a fost surprinsă fără mască de protecție.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și alți liberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Potrivit publicației Turnul Sfatului, unul dintre participanții la acțiune a fost internat, luni, la Spitalul Județean din Sibiu, fiind infectat cu COVID-19. Este vorba despre administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, care le-a declarat jurnaliștilor sibieni că va fi ținut sub monitorizare timp de șapte zile, având în vedere rezultatul analizelor făcute la plămâni.

Din imaginile publicate pe paginile de Facebook ale liberalilor se vede cum în mai multe situații nu se respectă regulile de distanțare și nici nu se poartă mască, în condițiile în care județul Sibiu se află în scenariul roșu.

Raluca Turcan și Daniela Câmpean apar într-o poză în remorca unei mașini de teren, în care sunt înghesuite nu mai puțin de opt persoane, între care și un minor, toți fără mască de protecție.

În altă fotografie, ministrul Muncii este surprins în timp stă la o masa, alături de alte 12 persoane, tot fără mască și fără distanțare.

Chiar și așa, Raluca Turcan susține că rămâne “o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării” și crede în continuare, “cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”.

”Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile pe care le invocați nu sunt reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a precizat Raluca Turcan.  

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat și el fără mască de protecție Covid-19. Voiculescu a fost surprins, luni, pe holurile Parlamentului, în timp ce vorbea la telefon și se saluta cu colegii. Ulterior, el a recunoscut că a greșit.

Săptămâna trecută, fostul ministrul de Interne Marcel Vela a fost ținta criticilor, după ce fost surprins la o terasă unde nu s-ar respecta măsurile anti-Covid, chiar în ziua în care autoritățile încercau să găsească soluții pentru a nu băga Capitala în carantină.

Fostul premierul Ludovic Orban a avut de achitat, în urmă cu un an, două amenzi în valoare totală de 3.000 lei, pentru fumat și pentru nepurtarea măștii de protecție în spații închise. Și asta după ce în spațiul public a apărut o fotografie ”scăpată” din biroul său. Imaginea era de la ziua sa de naștere și în ea aparea și Raluca Turcan.