6.1 C
București
joi, 15 aprilie 2021 - 1:38

VIDEO / FOTO / A treia zi de proteste anti-restricții. Sute de oameni s-au adunat în București, Constanța, Cluj-Napoca, Botoșani. Jandarmii au mărit efectivele

Oamenii au ieşit în stradă, pentru a treia zi la rând, în România pentru a protesta faţă de noile restricţi dispuse de autorităţi la nivel naţional în contextul pandemiei de coronavirus. Protestele au fost reluate în această seară și în Constanța, Cluj, Brașov, Alba Iulia și Vaslui.

București

Câteva sute de persoane s-au adunat, marți seara, în Piața Universității și scandează împotriva restricțiilor anti-Covid, iar numărul protestatarilor care au venit cu steaguri și vuvuzele, crește continuu. În jurul orei 20.00, manifestanții au plecat din Piața Universității către Guvern. Jandarmii merg alături de ei, asigurându-se că lucrurile se desfășoară normal. Oamenii strigă „Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

Oamenii protestează față de restricțiile luate de autorități, printre care închiderea magazinelor la ora 18:00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică și interdicția de a circula mai târziu de ora 20:00.

CRAIOVA 

Mulțimea s-a adunat și în Craiova, unde majoritatea protestatarilor sunt tineri. Manifestanții au venit cu afișe cu șeful DSU, Raed Arafat, și le-au dat foc. Oamenii strigă demisia și cer eliminarea restricțiilor.

Constanța

În Constanța primii manifestanți au ieșit în jurul orei 18,00 în majoritate tineri. Un grup de fete, eleve și studente au pornit în marș pe străzile din Constanța. Printre manifestanți sunt și minori care cer demisia guvernului și eliminarea măsurilor restrictive.

Botoșani

Aproximativ 300 de persoane protestează și la Botoșani. Oamenii mărșăluiesc pe străzi cu streaguri și striga “Demisia!”

Cluj Napoca

La Cluj Napocam protestatarii au ieșit în număr mult mai mic față de ziua precedentă. Aproximativ 100 s-au adunat în fața Prefecturii cu steaguri și pancarde pe care scrie “Circ fără pâine”, “Împreună învingem pandemia” sau “Stop minciunilor și restricțiilor exagerate”.