Kovesi ignoră Statutul magistraților în scandalul fotografiei în care apar și Dragnea și Maior: “Informațiile nu sunt de interes public”

În urma publicării în spațiul public a unei fotografii în care procurorul Laura Codruța Koveși apare în aceeași încăpere cu președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea și cu George Maior, actualul ambasador român la Washington, Q Magazine i-a cerut un punct de vedere fostei șefe a DNA. 

Date fiind declarațiile publice ale acesteia, făcute în mai multe interviuri, potrivit cărora „nu s-a întâlnit vreodată cu politicieni în ocazii private pentru că nu este conform cu statutul magistratului”,  jurnalista Floriana Jucan arată că a plecat de la premisa că fotografia poate fi trucată și că Laura Codruța Kovesi va lămuri acest aspect.

“Admițând însă și posibilitatea veridicității fotografiei respective, i-am solicitat să clarifice împrejurările întâlnirii ei cu un politician de rang înalt în statul român, cu atât mai mult cu cât, în perioada în care conducea Direcția Națională Anticorupție, pe rolul acestui parchet erau dosare penale care îl vizau pe Liviu Dragnea. Întâlnirea celor doi, la un eveniment privat-cum rezultă din mai multe mărturii publice-poate naște suspiciuni asupra influenței pe care Liviu Dragnea ar fi putut-o exercita asupra Laurei Codruța Kovesi pentru îmbunătățirea dosarelor sale.

La toate întrebările noastre care ar fi explicat contextul, Laura Codruța Kovesi a refuzat să răspundă, precizând prin Biroul de Presă al Parchetului că aceste informații nu sunt de interes public“, mai arată sursa citată. 

Mai multe detalii pe www.qmagazine.ro.

 

 

NICIUN COMENTARIU