12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 22:45

Kovesi a suferit o grea înfrângere la CSM

spot_img

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, marţi, cererea prin care şefa DNA dorea apărarea sistemului judiciar în ansamblul său. 

Solicitarea lui Kovesi a fost formulată în legătură cu modul în care o parte a presei a relatat informaţiile din comunicatul DNA din 13 noiembrie 2017, prin care se anunţa declanşarea urmăririi penale faţă de liderul PSD, Liviu Dragnea. Cererea lui Kovesi a fost respinsă, Plenul Consiliului hotărând ca independenta sistemului judiciar nu a fost afectată.

Votul de respingere a cererii formulate de şefa DNA a fost unul zdrobitor, scrie Lumea Justiției. Dintre cei 16 membri ai Consiliului prezenţi la şedinţă, 11 au votat împotriva cererii Laurei Kovesi, iar 2 voturi au fost declarate nule. Kovesi nu a reușit să strângă decât 3 voturi.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea cererii formulate de doamna Laura Codruta Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de apărare a independenţei sistemului judiciar în ansamblul său, cu privire la modul în care presa a reflectat informaţiile devenite publice prin comunicatul de presă nr.1056/VIII/3 din data de 13.11.2017 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. (majoritate: 3 voturi pentru admitere, 11 voturi pentru respingere, 2 voturi NULE)

Andrei Tudor