10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 2:21

Tudorel Toader, despre extrădarea lui Sebastian Ghiță: Să se adreseze instanței din Serbia

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, referitor la cererea lui Sebastian Ghiţă de suspendare a extrădării, că nu comentează ce “au comentat unii la televizor”. Toader a precizat că un inculpat nu poartă dialog direct cu ministrul justiţiei. 

“Nu poartă un inculpat dialog direct cu ministrul justiţiei, oricare ar fi el. El are o procedură de extrădare în Serbia şi trebuie să se adreseze instanţei din Serbia, nu Ministerului Justiţiei din România. Nu-mi cereţi acum, aici, eu să comentez ce au comentat unii la televizor. Ministrul discută oficial, pe canale oficiale, prin documente înregistrate oficial. Nu mă puneţi pe mine acum să comentez – nici nu am văzut aseară, eram pe drum, veneam – , să comentez ce a spus nu ştiu cine la televizor”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul justiţiei a mai precizat că nu l-a văzut pe Sebastian Ghiţă, pe parcursul vizitei sale în Serbia.”Exclus (să mă întâlnesc cu Sebastian Ghiţă în Serbia -n.r.). Cum să se întâlnească un ministru al justiţiei cu cineva care este în procedură de extrădare? Unii m-au întrebat dacă participă la discuţii cu ministrul justiţiei. Este absolut imposibil. Nu că nu am avut, nici măcar nu l-am văzut cum nu l-aţi văzut nici dumneavoastră ieri sau alaltăieri”, a completat Toader.

Reacţia ministrului vine după ce fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, marţi seară, că i-a transmis ministrului justiţiei documente şi dovezi că probele folosite de DNA în cererea de extrădare sunt false. Ghiță a mai spus că speră că Tudorel Toader va cere suspendarea procedurii de extrădare.

„Toate documentele pe care le-am strâns, cu dovezi, că probele folosite de DNA în cererea de extrădare sunt false şi falsificate le-am trimis domnului Tudorel Toader şi sper că, mai repede, nu mai târziu, dânsul va cere suspendarea acestei extrădări. (…)Nu se poate să semneze pentru revocarea lui Kovesi, dar să folosească probele false ale doamnei Kovesi. E un nonsens”, a spus Sebastian Ghiţă, la România Tv.

R.D.