9.2 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 8:40

KMG International a trecut pe profit în 2015

spot_img

KMG International, parte a companiei kazahe KazMunayGas și proprietar al rafinăriei Petromidia, a raportat pentru 2015 un rezultat operațional (EBITDA) de 162 milioane USD și un profit net de 4,6 milioane USD, după mai mulți ani de pierderi.

Atingerea acestor rezultate a fost posibilă, în ciuda efectului negativ determinat de evaluarea stocurilor, în contextul scăderii majore a prețurilor la țiței în 2015 pe plan internațional, potrivit unui comunicat al companiei.

”Am reușit să ne atingem cu success obiectivele și direcțiile strategice stabilite în 2013, prin realizarea investițiilor necesare modernizării și extinderii activelor din regiunea Mării Negre, dar și prin adoptarea de noi inițiative de business pentru creșterea eficienței operaționale și reducerea costurilor de producție”, a declarat Zhanat Tussupbekov, CEO al KMG International.

Rafinăria Petromidia Năvodari, principalul activ al Grupului KMG International, a înregistrat în 2015 un record istoric privind cantitățile zilnice de materii prime prelucrate (15.200 tone/zi). Astfel, rafinăria a prelucrat circa 4,95 milioane tone de materie primă.

În același timp, în cadrul programului de creștere a eficienței operationale și de modernizare a unităților de producție s-au îmbunătățit cu 27% costurile de procesare, iar gradul de procesare al rafinăriei Petromidia a atins 98% din capacitatea totală.

Randamentul de motorină produsă la Petromidia a atins un nivel record de 50% din volumul de produse albe realizate, în timp ce valorile medii pentru acest indicator la rafinăriile din Europa Centrală și de Vest s-au ridicat la 40%.

Segmentul de retail al Grupului a înregistrat în 2015 un volum record privind vânzările de carburanți (benzină, motorină, gaz petrolier lichefiat) în România, R. Moldova, Bulgaria și Georgia, până la un nivel de 2,64 milioane tone.

Această evoluție a fost susținută în principal de implementarea din 2013 a unui program de rebranding al stațiilor de distribuție a carburanților.

Divizia de trading și-a majorat anultrecut cu 7,5% volumele operate comparativ cu anul precedent.

KMG International NV are peste 7.000 de angajați în 12 de țări.

În România, KMG International deține una dintre cele mai mari și cele mai modern rafinării din regiunea Mării Negre – Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone de materie primă pe an, și rafinăria Vega Ploiești – unicul producător de polimeri.

Rețeaua de stații a Grupului are 1.100 de puncte de distribuție carburanți în România, R. Moldova, Georgia, Bulgaria, Franța și Spania.

V.B.