7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 5:37

Alina Bica: Dosarul de la DNA mi se trage de la anchetarea la DIICOT a fratelui Laurei Codruța Kovesi

Fosta șefă a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Alina Bica, a explicat pentru site-ul de știri eureporter.co de unde crede că i se trage dosarul în care a fost cercetată de DNA.

În cadrul articolului, Alina Bica își aduce aminte de cererile generalului Florian Coldea, prim-adjunctul şefului Serviciului Român de Informaţii (SRI). „Obişnuia să mă sune, să-mi ceară lucruri pe care întotdeauna i le-am refuzat. De exemplu, mi-a cerut ca o anumită persoană să fie arestată în luna august. Când am refuzat, spunându-i că dosarul nu era susţinut cu suficiente probe, el mi-a răspuns că nu sunt potrivită pentru funcţia pe care o ocup. Ar trebui să mă conformez sau nu se va termina bine pentru mine”, povestește Bica. Ea se întreabă dacă nu cumva DNA şi Serviciile de informaţii nu o considerau o ameninţare în funcţia pe care o ocupa ca procuror anti-mafie.

Pe de altă parte, mai spune Bica, „începusem să lucrez la o serie de dosare interesante. Poate şi asta a fost important…”.

Potrivit jurnaliștilor de la eureporter.co, s-a dovedit că, în toamna anului 2012, ea deschisese un dosar împotriva lui Sergiu Lascu, de la Transgaz. La vremea respectivă, nu părea nimic neobişnuit în asta, dar Sergiu Lascu este fratele Laurei Kovesi, şefa DNA. În 2012, Bica nu ştia că Lascu era fratele șefei DNA. „Ei bine, acum măcar am o explicaţie pentru atacurile asupra mea în felul ăsta. Dar asta nu mă ajută prea mult”, spune ea cu amărăciune, dar precizează că, și dacă ar fi știut de legătura de rudenie, ar fi acţionat la fel. „Doar îmi făceam treaba. Tot ar fi trebuit să deschid cazul, dar poate că aş fi informat procurorul general despre situaţie sau aş fi pregătit un raport în care aş fi prezentat atitudinea doamnei Kovesi ca nefiind corectă procedural”, a spus Bica.

Emanuel Stan