19.1 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 4:07
No menu items!

Klaus Iohannis, rugat să medieze conflictul dintre profesori și Guvern: În 2005, așa a procedat Traian Băsescu

spot_img

Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi, Laviniu Lăcustă, cere intervenţia preşedintelui Klaus Iohannis pentru a media conflictul între sindicate şi guvern, el susținând că ofertele ”batjocoritoare” ale Executivului au dus la o stare de revoltă fără precedent.

„Îl rog pe domnul Klaus Iohannis ca în calitatea de Şef al Statului Român să intervină ca mediator în conflictul deschis dintre salariaţii din Educaţie şi Guvern. Revolta noastră a depăşit stadiul unei interpretări doar economice. În acest moment ne referim în primul rând la demnitate. Jignirile repetate şi ofertele batjocoritoare făcute de către Executiv (zile libere, vouchere sau prime), coroborate cu refuzul de a negocia salarii au condus la o stare de revoltă fără precedent”, a scris pe Facebook liderul sindical ieşean.

Totodată, Lăcustă aminteşte de greva profesorilor din anul 2005, când şeful statului de atunci Traian Băsescu a mediat conflictul între sindicalişti şi guvern.

„Este cazul ca şi dumneavoastră să procedaţi la fel în acest moment. Vă asigur cu toată sinceritatea de hotărârea membrilor noştri de sindicat de a continua această acţiune până în momentul soluţionării revendicărilor noastre”, a adăugat liderul sindical ieşean.

Sindicaliştii ieşeni din învăţământ mai anunță că luni vor organiza un miting în faţa Prefecturii, iar marţi, 250 de membri USLIP se vor deplasa cu autocarele la protestul organizat în Bucureşti, în fața Palatului Cotroceni, de către toate federaţiile sindicale din Educaţie.

M. Nedelcu