4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 18:15
No menu items!

Klaus Iohannis primele declarații despre revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a făcut, miercuri, primele declaraţii după ce, luni, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei a anunţat că şeful statului a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi de la șefia DNA. Iohannis se află la Bruxelles, la summitul NATO.

În prima sa ieșire publică de după revocare, Iohannis a susținut că, personal, a apreciat activitatea Laurei Kovesi şi a corpului de procurori de la DNA, iar lupta anticorupţie nu va înceta, dar este primul care trebuie să respecte statul de drept.

“Eu respect statul de drept, respect Constituția și aceste lucruri nu le spun de complezență sau de slogan. Eu îmi doresc pentru România o întărire a statului de drept, o întărire a democrației. Calea românească trebuie să fie o democrație care se bazează pe valorile noastre consolidate, pe care se bazează și valorile NATO, și valorile UE. Eu îmi doresc pentru țara mea o întărire a statului de drept. E evident că primul om în stat respectă statul de drept, respectă deciziile Curții Constituționale, drept pentru care am pus în aplicare decizia Curții Constituționale (…)nu m-am gândit să nu respect decizia Curții Constituționale. Eu imi doresc să fie înţeles ca şi un pas pentru respectul suprem pentru Constituţie”, a spus Klaus Iohannis. 

“Dacă cineva acum se bucură că lupta anticorupţie încetează, nu, nici vorbă. Ea trebuie să meargă înainte şi va merge înainte. DNA e un corp de profesionişti foarte bine pregătiţi. Deci, lupta anticorupţie va merge cu toată forţa mai departe, iar până acum acest pas făcut luni nu mi-a schimbat părerea personal despre activitatea DNA şi a doamnei Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună, trebuie apreciată şi eu am sprijinit şi voi sprijini în continuare poate şi mai mult lupta anticorupţie”, a mai spus Iohannis.

R.D.