15 C
București
marți, 21 septembrie 2021 - 3:06

Procurorii din CSM amână judecarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi

spot_img

Cercetarea disciplinară a Laurei Codruța Kovesi pentru nerespectarea Constituției s-a amânat, miercuri, la Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorii din cadrul CSM au amânat pentru 25 iulie judecarea disciplinară a Laurei Cadruța Kovesi pentru nerespectarea Constituției României, prin faptul că nu s-a prezentat la Comisia parlamentară „Alegeri 2009”. Surse judiciare ne-au declarat că motivul amânării îl constituie absența unor membri din complet.

Pe de altă parte, Kovesi este cercetată disciplinar într-un nou dosar care vizează comunicatul pe care DNA l-a dat publicității în februarie 2018, în care erau dezvăluite interceptări dintr-un dosar al DNA. Este vorba despre comunicatul nr. 126/VIII/3 din 12 februarie 2018, publicat în perioada dezvăluirii înregistrărilor cu procurorii de elită Lucian Onea și Mircea Negulescu, în care DNA susținea că anumite persoane ar fi cerut să nu se deruleze o anchetă penală, publicând în acest sens o discuție dintre o persoane din anturajul fostului președinte al CJ Prahova, Mircea Cosma, și un ofițer de poliție de la DNA Ploiești, care ar fi avut loc în data de 9 februarie 2018.

Andrei Tudor