22 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 13:30
No menu items!

Kim Jong Un a anunțat o „victorie strălucitoare” în fața COVID-19. Țara sa a învins lupta cu virusul

spot_img

Dictatorul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a anunțat o „victorie strălucitoare” în fața COVID-19, spunând că țara sa a învins în lupta cu virusul. Liderul de la Phenian a lăudat „tenacitatea nord-coreenilor” și a ordonat ridicarea restricțiilor, salutând „miracolul” celor doar 74 de decese cauzate de virus, transmite BBC. În imagine se vede cum o sală uriașă de nord-coreeni aplaudă frenetic, în picioare, cu fețe entuziaste peste măsură, victoria anunțată de liderul de la Phenian.

Coreea de Nord nu a raportat niciun nou caz suspect din 29 iulie – dar observatorii internaționali spun că țara a limitat foarte mult testele.

Agenţia Centrală de Presă din Coreea de Nord susține că au existat 4,8 milioane de infecții de la sfârșitul lunii aprilie, dar doar 74 de decese, ceea ce reprezintă o rată de mortalitate de 0,002% – cea mai mică din lume.

Mulți experți consideră că aceste statistici sunt greu de crezut. Aceștia spun că țara are unul dintre cele mai proaste sisteme de sănătate din lume, cu puține unități de terapie intensivă și fără medicamente de tratament Covid sau vaccinuri.

Coreea de Nord nu a lansat niciun program de vaccinare în timpul pandemiei, bazându-se, în schimb, pe închideri, tratamente interne și pe ceea ce Kim Jong Un a numit „sistemul socialist avantajos în stil coreean”.

D.Consatntin