15.7 C
București
luni, 17 mai 2021 - 0:57

Jurist de profesie, Dan Barna a fost șomer în tinerețe și a mâncat pâine cu muștar

spot_img

Vicepremierul Dan Barna, jurist de profesie, a mărturisit că în tinerețe a fost 6 luni șomer, a trăit din banii părinților și a mâncat pâine cu muștar.

Barna a povestit, în cadrul emisiunii La cină, de la Digi24, că a practicat avocatura în Franța, cam un an și jumătate, apoi a venit înapoi în România și 6 luni a fost șomer.

“După ce mi-am dat demisia din casa de avocatură, am fost 6 luni șomer. Bine, nu mi-am depus documentele la șomaj, am trăit din împrumuturi de la prieteni și din ce îmi mai trimiteau părinții. Stăteam într-o mansardă, plăteam echivalentul, în banii de astăzi, a 100 de lei. Plăteam foarte puțin, era o familie de pensionari, absoluti remarcabili, nu mai trăiesc azi. Moșul fusese fierar și acolo stătea ucenicul, calfa. (…) Aveam un pat, o chiuvetă, biroul, un mic culoar între ele și un dulap de fier în care aveam tricourile. Cred ca erau 2 pe 3 metri. (…) Am stat undeva la 10 sau 12 ani acolo, după aia am cunoscut-o pe soția mea și ne-am mutat. Dar cheltuielile mele erau ridicol de mici. Și când nu mai aveam bani, mâncam pâine cu muștar”, a mai povestit Dan Barna la Digi 24.