16.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 6:40

FLOYD DE ROMÂNIA. Bărbatul din Piteşti imobilizat cu piciorul pe gât de poliție a fost asfixiat. Cauza morţii, violentă

Bărbatul din Piteşti, care a murit după ce a fost pus la pământ de poliţişti, a fost asfixiat, a anunțat, duminică, medicul legist care a făcut autopsia. 

Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat în urma comprimării părților moi ale gâtului și ale toracelui. De asemenea, medicul legist susține că victima avea mai multe traumatisme, dar și o alcoolemie de peste 2 la mie.

„Moarte a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit o alcoolemie de peste 2 la mie. Sunt mai multe traumatisme, inclusiv cranio-cerebrale, leziuni traumatice cervicale și toracice prin comprimarea părților moi. Rezultatele în câteva săptămâni, nu pot să exclud existența unor comorbidități, doar laboratorul poate stabili. Va fi un raport medico-legal, acesta va fi trimis procurorilor”, a precizat medicul legist.

Potrivit medicului, nu a fost vorba de un infarct, așa cum s-a crezut inițial, când echipajele de la Ambulanță și pompieri au încercat să îl resusciteze.

După apariția imaginilor cu polițiștii care îl imobilizează pe bărbatul care a refuzat să părăsească o piață, Parchetul a deschis două dosare penale.

„Cu ocazia intervenţiei la un incendiu la un local (aparatură electrică), un bărbat care consuma băuturi alcoolice la o masă a refuzat să iasă din incintă. Bărbatul a fost somat, iar ca urmare a faptului că cel în cauză nu s-a supus indicaţiilor şi s-a manifestat recalcitrant, s-a procedat la evacuarea sa. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator”, au anunțta, imediat după incident, IPJ Argeş.

Câțiva martori ai incidentului susțin că bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii, i-ar fi pus piciorul pe gât, acțiune care seamănă izbitor cu cazul George Floyd din SUA.

„I-au pus piciorul  pe gât. Au vrut să îl legitimeze. Omoară oameni, așa ne omoară”, a declarat unul dintre martorii incidentului.

Cel care a filmat momentul în care oamenii legii îl pun la pământ pe bărbatul în vârstă de 63 de ani le-a declarat jurnaliștilor de la Antena 3 că victima nu reprezenta un pericol pentru nimeni, iar polițistul s-a enervat pe victimă deoarece vorbea prea tare.