15.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 18:54
No menu items!

Judecătorii redeschid un dosar al DNA cu fostul ministru Lucian Șova și fosta conducere a Tarom

spot_img

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor trebui să reia și să completeze cercetările față de fostul ministru al Transporturilor, Lucian Șova (foto) într-un dosar penal în care mai sunt vizați foști membri ai Consiliului de Administrație ai companiei Tarom.

Cel puțin așa a decis Tribunalul București la plângerea unui cetățean străin, Ian Matt David, cel care sesizaseră inițial și DNA.

”În temeiul art. 341 alin. 6 lit. b C. proc. pen., admite plângerea formulată de petentul David Matt Ian, cu domiciliul în …, cu adresa aleasă pentru comunicarea actelor de procedură în …., împotriva soluţiei de clasare dispuse prin ordonanţa nr. 529/P/2018 din data de 10.01.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie. Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. 529/P/2018 din data de 10.01.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi dispune trimitea cauzei la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea completării urmăririi penale. În temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Definitivă”, se arată în minuta deciziei Tribunalului București de luna trecută.

În afară de Lucian Șova de plângerea penală au mai fost vizați Elena Petrașcu – fost președinte al CA Tarom, Anișoara Cornilă, Georgeta Budeanu, Mădălina Ioana Popescu, Guido Retter, Tiberiu Țiclea, Cosmin Bogdan Ștefan, Gabriel Stoe, Wolf Werner Willhelm.

Potrivit unor surse plângerea penală a vizat chiar modul, reclamat ca fiind ilegal, în care fostul ministru Lucian Șova i-a numit în Consiliul de Administrație al Tarom, arătându-se faptul că mulți nu îndeplineau criteriile legale.

Spre exemplu, Tiberiu Țiclea a fost revocat din funcția de Director General Administrativ printr-o Hotărâre AGA din anul 2016 pentru că nu și-a îndeplinit obiectivele și criteriile de performanță pentru anul 2015 prevăzute în contractul de mandat. În aceste condiții el teoretic nu mai putea ocupa un post în CA al Tarom.

 

Cristi Ciupercă