19.6 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 12:02
No menu items!

Fostul președinte FRF, Mircea Sandu trimis în judecată de DNA pentru luare de mită de la avocați. Despre ce cabinet de avocatură este vorba

spot_img

Procurorii Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA l-au trimis în judecată pe fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, pentru luare de mită și pe soția acestuia, Elisabeta Sandu, pentru complicitate la luare de mită. 
În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că la data de 2 octombrie 2009, Mircea Sandu, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.

Potrivit unor surse judiciare este vorba de cabinetul avocatură al Ioanei Sfîrîială, care a reprezentat FRF în procesele cu Loteria Română, aceasta fiind la un moment dat și pusă sub acuzare de procurorii anticorupție dar se pare că ulterior ”a dispărut” din dosar. 

Banii respectivi au fost primiți de Sandu pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.
În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei. 

Cristi Ciupercă