17.2 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 9:24
No menu items!

Judecătoria Ploiești face senzaţie pe Internet. Fotografii și noțiuni juridice prezentate cu umor

spot_img

Tot mai multe persoane urmăresc activitatea Judecătoriei Ploiești pe rețelele sociale. Și asta pentru că postările sunt pline de umor, iar fotografiile pe măsură.

Președintele Judecătoriei Ploiești a ținut cont de faptul că limbajul juridic este unul rigid și a vrut o altfel de abordare de comunicare.  Așa că Alin Ene creează postări hazlii, noțiunile juridice fiind prezentate “user-friendly”. Pagina de Facebook a judecătoriei a ajuns să fie urmărită de peste 9.000 de persoane, iar pe Instagram are mai mult de 850 de urmăritori.

Iată câteva dintre cele mai apreciate postări de pe pagina de Facebook a judecătoriei:

„Participanții în Codul Penal: autorul faptei și prietenii lui #funJudPlo#jurinfoPlo: Conform art. 46-48 Cod Penal:

INSTIGATORUL este persoana care, cu intenție, determină o altă persoană să săvârșească o faptă prevăzută de legea penală;

COMPLICELE este persoana care, cu intenție, înlesnește sau ajută în orice mod la săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală sau cea care promite, înainte sau în timpul săvârșirii faptei, că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor;

COAUTORII sunt persoanele care săvârșesc nemijlocit aceeași faptă prevăzută de legea penală”.

Rejudecarea după anulare/casare: Déjà vu, déjà vécu. #funJudPlo

#jurinfoPlo: Potrivit art. 480 alin. 3 și 498 alin. 2 Cod procedură civilă, dacă se constată că instanța a soluționat procesul fără a intra în judecata fondului ori în lipsa părții nelegal citate, instanța de apel/recurs va anula sau respectiv casa hotărârea și va trimite cauza spre rejudecare. În apel, o atare măsură poate fi dispusă doar dacă părțile au solicitat-o în mod expres prin cerere/întâmpinare”.