10.3 C
București
luni, 12 aprilie 2021 - 10:31

“Jos labele de pe Justiție”

Ministrul justiției, Stelian Ion, recurge la tertipuri judiciare, practicate până acum doar în mandatul de procuror general al Laurei Codruța Kovesi, pentru a cere redeschiderea dosarului “10 august”.

Pe scurt, vineri, ministrul a sesizat Inspecția Judiciară în cazul fostei șefe a DIICOT Giorgiana Hosu pentru verificări legate de infirmarea soluţiei de clasare a dosarului “10 august”, un document nepublic în acest moment.

Teoretic, fiind vizată de anchetă, Giorgiana Hosu va deschide proces la Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva Ministerului Justiției și a Inspecției Judiciare. Ordonanța de infirmare a soluției de clasare va deveni astfel un document aflat pe rolul unei instanțe de Contencios, ceea ce dă posibilitatea jurnaliștilor de casă ai MJ să aibă acces la el. Argumentele Giorgianei Hosu vor fi rostogolite în spațiul public, iar procurorul de caz care a decis din start clasarea dosarului va fi pus la zid.

Și, pentru că Stelian Ion e nerăbdător, iar procedurile descrise mai sus ar putea dura câteva luni, acesta a constiuit la nivelul MJ și MAI o Comisie specială care lucrează de zor să găsească “soluții”, adică noi “probe” pentru redeschiderea dosarului “10 august”. În ciuda deciziei definitive a instanței.