24.2 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 0:32
No menu items!

Reacție fulger după suspendarea parțială a serului AstraZeneca. Peste 9000 de români programați pentru vaccinare s-au retras

spot_img

Grupul de Comunicare Strategică anunță că aproximativ 9000 de persoane programate pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca s-au retras îm prima parte a zilei de vineri.

Din cele 200.000 persoane înscrise la vaccinarea cu vaccinul de la AstraZeneca, 9000 s-au retras, vineri, până în jurul orei 11:00, ceea ce reprezintă un procent de 4.5%.

”Vaccinarea este un act benevol şi au existat situatii în care oamenii înscrişi iniţial la programare şi-au mai schimbat/ amânat opţiunea şi pentru celelalte tipuri de vaccin, nu doar pentru cel de la AstraZeneca”, precizează Grupul de Comunicare Strategică.
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat joi seară că peste 77.000 de doze de vaccin din lotul AstraZeneca oprit de la utilizare în Italia au fost folosite deja în România.

Cele 4200 de doze rămase au fost carantinate.

„Ca măsură de extremă precauţie s-a hotărât carantinarea temporară a dozelor rămase până la finalizarea evaluării Agenţiei Europene a Medicamentului”, arată CNCAV.