33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 21:23
No menu items!

Johnson&Johnson va relua distribuirea vaccinului în Europa

spot_img

Johnson&Johnson (J&J) va relua distribuirea vaccinului său în Europa, după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că beneficiile administrării acestui ser depășesc riscurile.

EMA a precizat însă că este necesar ca Johnson&Johnson să avertizeze cu privire la formarea unor cheaguri de sânge în urma vaccinării cu serul împotriva Covid-19, transmite Reuters.

J&J a declarat că o nouă etichetă a ambalajului va include un avertisment cu privire la riscul efectului secundar rar şi instrucţiuni cu privire la modul de recunoaştere şi de tratare a acestuia.

Compania a declarat că va relua livrările către Uniunea Europeană, Norvegia şi Islanda şi că lucrează la reluarea studiilor clinice.

Utilizarea vaccinului J&J a fost temporar oprită de autorităţile de reglementare americane, după ce s-au raportat cheaguri rare de sânge la nivel cerebral, combinate cu un număr scăzut de trombocite la şase femei, ceea ce a determinat compania să întârzie lansarea sa în Europa.

Aproape 8 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul J&J.

60.000 de doze au ajuns în România

Un număr de 60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns, în urmă cu o săptămână, în România. Acestea au fost stocate într-un deposit, autoritățile din România anunțând atunci că așteaptă precizări de la EMA.

Serul de la Johnson & Johnson ar urma să fie utilizat pentru vaccinarea deținuților.