13.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:42

Percheziţii DNA la RAR. Maşini cu probleme tehnice ar fi trecut inspecţia fără să se prezinte la teste

Procurorii DNA fac, miercuri, 28 de percheziții în mai multe județe, dintre care una la sediul RAR Vaslui, într-un dosar de corupție în legătură cu obținerea inspecției ITP.

Procurorii suspectează că inspecția ITP era realizată fără prezentarea maşinilor sau pentru maşini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, cu complicitatea unor funcţionari de la RAR.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada 2020 – 2021.

“Miercuri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 de locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, arată DNA.

Potrivit sursei citate, anchetatorii verifică modul prin care au fost emise Inspecţii Tehnice Periodice pentru autovehicule care nu corespundeau din punct de vedere tehnic.