12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:25
No menu items!

Joc periculos pe Roblox, platformă folosită de milioane de copii. Poliția avertizează că un joc îndeamnă la sinucidere

spot_img

Un fenomen îngrijorător în mai multe state în care copiii se joacă pe platforma Roblox un joc periculos, a ajuns și în țara noastră. Ministerul Educației a primit de la poliție o informare că mulți dintre copiii cărora li s-a interzis accesul la acest joc, amenință cu sinuciderea.

Și pentru că și în România a fost înregistrat un astfel de caz în toamna anului trecut, ministerul Educației anunță ca va derula o campanie de informare în școli.

Poliţia Română a primit informaţii din partea partenerilor din străinătate care controlează platforma Roblox, că în România, într-unul din jocurile de pe această platormă care s-au traduce ca simulare a sinuciderii sunt înregistraţi şi foarte mulţi minori români, majoritatea fiind din Bucureşti, a declarat, pentru news.ro, Radu Szekely, secretar de stat din Ministerul Educaţiei.

Oficialul a mai precizat că părinții vor fi informați în primul rând, prin diriginţi, profesori, învăţători, „fără însă a populariza informaţia prea mult pentru că nu dorim să ajungă la copii, ci la părinţi, pentru a avea un rol preventiv”.

„Mesajul de ajutor în caz de sinucidere din Roblox este o notificare pe care contul oficial Roblox o trimite unui utilizator direct prin mesaj. Acest mesaj a fost creat datorită faptului că mulți utilizatori au postat mesaje care au îngrijorat personalul și moderatorii. Utilizatorii publicau cel mai frecvent fraze și imagini profunde pe Roblox pentru a-și exprima sentimentele, principala problemă fiind sinuciderea.

Ca parte a obiectivului Roblox de a menține o comunitate sigură și fericită, un mesaj automat este trimis utilizatorilor care utilizează Roblox pentru a-și exprima luptele cu viața. Scopul clar al acestui mesaj este de a-i încuraja să nu mai împărtășească acest lucru pe site și mai degrabă să ceară ajutor în alt mod”, se arată într-o postare pe unul din forumurile oficiale ale fanilor acestui joc online.

E. Stan