-3.7 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 6:26
No menu items!

Mihai Polițeanu, fostul consilier al Monicăi Macovei, le-a făcut plângere penală colegilor din USR Prahova

spot_img

Mihai Polițeanu, fost consilier al Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției în mandatul lui Traian Băsescu, care este și deputat, dar și vicepreședinte al organizației USR Prahova, a depus plângere penală împotriva colegilor săi pe motiv că au fost descoperite mai multe adeziuni falsificate. La congresul USR din toamna trecută au votat toți membrii partidului, astfel că există suspiciunea că aceste falsuri ar fi fost folosite de simpatizanții PNL, pentru a vota la USR.

Decizia Biroului județean USR Prahova, de a depune plângere penală pentru dosarele supectate a fi falsificate, a stârnit nemulțumirea membrilor. Presa locală a publicat mesajele de pe un chat intern al USR Prahova, în care membrii reclamă că situația putea fi tranșată mai întâi în forurile partidului. Alții îl acuză direct pe vicepreşedintele filialei, deputatul Mihai Poliţeanu, fost preşedinte al USR Prahova, că a depus plângere penală în ceea ce priveşte activitatea internă din USR, aducând prejudicii partidului. 

Mihai Poliţeanu, a confirmat, pentru News.ro, că Biroul Judeţean al USR a făcut un astfel de demers, deoarece “documentele trimise către USR Prahova care ţin de procesul de extindere par falsificate”. 

„Am descoperit, de exemplu un membru PMP care e consilier local şi care era printre adeziunile respective şi l-am contactat şi omul a zis: «nu e adevărat, nu am depus niciodată». Şi ca atare, nu avem noi instrumentele şi am decis să sesizăm organele de cercetare penală”, a declarat Poliţeanu pentru sursa citată. 
 
Surse din USR Prahova au declarat pentru News.ro că și foşti membri ai USR, în prezent membri ai PNL, ar fi primit link pentru a vota pentru că bazele de date cu membrii activi nu au fost verificate corespunzător. 
 
Deputatul USR Mihai Polițeanu a fost consilierul ministrului Justiției Monica Macovei, în perioada 2005-2007, apoi a reprezentat diferite ONG-uri, până în 2009, când Mocavei a devenit europarlamentar și l-a luat consilier la Bruxelles. 
 
Până să intre în USR, Mihai Poliţeanu a fost membru al „Iniţiativei România”, calitate în care a depus plângere la DNA în cazul adoptării OUG 13. Asociația este cea care a organizat şi protestul de după „Colectiv”, motiv pentru care, deşi abia era înfiinţată, a fost invitată la Cotroceni pentru consultările ce au dus la formarea Guvernului Cioloş.
 

E. Stan