-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 8:49
No menu items!

Jandarmul care a căzut de pe cal la parada de 1 Decembrie, cercetat de procurori

spot_img

Jandarmul care a căzut de pe cal de 1 Decembrie este cercetat de procurorii militari. Parchetul Militar București a deschis dosarul la sesizarea Jandarmeriei Capitalei.

Dosarul a ajuns, luni, la Parchetul Militar şi a fost înregistrat. Acesta a fost deschis pentru încălcarea regulilor de însoţire şi securitate.

Superiorii susţin că atât jandarmul care a comis greşeala, dar şi un alt coleg al său au primit “presupunerea rezonabilă” că ar fi comis o infracțiune.

Și mai mult, pentru că au afectat grav imaginea Jandarmeriei Române, cei doi vor fi dați în judecată şi obligaţi să plătească daune.

Conform unor surse din anchetă, citate de Antena 3, militarul care a căzut de pe cal nu ar fi fost instruit, iar procurorii urmează să stabilească dacă el ştia să instruiască un cal.

De Ziua Națională a României, jandarmul a fost surprins căzând de pe calul pe care încerca să-l încalece. Incidentul a avut loc în zona Piața Presei Libere, în timp ce la Arcul de Triumf avea loc parada. Un trecător a filmat întregul moment și imaginile au ajuns virale pe conturile de socializare.

                                                                                                                    Adina Silav