10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:41
No menu items!

Islamist, declarat indezirabil şi expulzat din România

spot_img

Cetăţeanul străin Hassine M. A. a fost declarat indezirabil şi luat în custodie publică pentru expulzare, el promovând idei şi materiale propagandistice în favoarea unei mişcări cu orientare extremist-teroristă, afiliată ideologiei Al Qaeda, informează surse din cadrul SRI.

Pe 9 noiembrie, „urmare a măsurilor întreprinse de către autorităţile române, cetăţeanul străin Hassine M. A. a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de cinci ani, prin decizia Curţii de Apel Bucureşti”.

Cetăţeanul era adeptul ideologiei extremist-teroriste, a iniţiat şi permanentizat legături cu elemente radicale aflate în exteriorul României, acţionând activ pe linia promovării în ţara noastră a unor idei şi materiale propagandistice, inclusiv în mediul virtual, în favoarea unei mişcări cu orientare extremist-teroristă, afiliată ideologiei Al Qaeda. 

Rezultatele în acest caz au fost obţinute de SRI în cooperare cu MAI, în speţă cu Inspectoratul General pentru Imigrări, şi de către Ministerul Public, în speţă cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Nu e prima dată când România are probleme cu pericolul mişcărilor islamiste extremiste. Acum un an, în decembrie 2011, procurorii DIICOT au trimis în închisoare un cetăţean iraqian, acuzat că a înlesnit intrarea şi şederea în România a cinci terorişti Al Qaeda, care au săvârşit atacuri împotriva forţelor Coaliţiei din Iraq. Bazându-se pe faptul că legislaţia României este permisivă, iraqianul Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a înşelat autorităţile române. El a avut trei identităţi diferite şi, prin intermediul unor societăţi comerciale fantomă, a reuşit să-i introducă în ţară pe cei cinci terorişti. Niciunul dintre terorişti nu a fost inculpat şi nu se mai află pe teritoriul României.

Conform anchetei DIICOT, iraqianul a venit în România în anul 1994, prin Aeroportul Otopeni, şi s-a folosit de trei paşapoarte false cu numele Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, Loay Ali Asae şi Alsanad Rami A. Alsanad, pentru a păcăli autorităţile.

Acum o lună, Omar Bakri, un şeic radical islamist, spunea într-un interviu acordat publicaţiei bulgare 24 Ceasa că România, alături de alte ţări est-europene, este o ţintă legitimă a atacurilor teroriste.

Dacă Islamul a intrat odată pe un pământ, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de Est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia. Din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi a colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă”, le-a spus Bakri jurnaliştilor bulgari.

Numele lui Bakri a fost pus în legătură cu atacul din 18 iulie 2012 din Burgas, când au murit şapte turişti israelieni. A locuit multă vreme în Londra şi acum este închis pe viaţă în Liban, ca urmare a acuzaţiilor de terorism.(S.S.)